Webwinkelsoftware aanbieders boeren goed op internet

In de economische recessie zien de verschillende webshopsoftware-aanbieders hun verkoop van de producten stijgen. In het bijzonder de midden- en kleinbedrijven gaan zich steeds meer op het internet begeven en zetten een eigen webshop op. Een aantal jaren geleden was dit niet zo omdat je toen de nodige kennis zou moeten hebben voor het beginnen van een webshop. Het beginnen van een webwinkel is dan ook makkelijker dan ooit, een webwinkel opzetten doe je sneller dan ooit en doe je zelfstandiger dan ooit. Binnen slechts enkele minuten en een kleine tijdsinvestering staan uw producten online.

Welke webwinkelsoftware zijn er eigenlijk?

 

Om te beginnen zijn er verschillende soorten webwinkelsoftware te onderscheiden, te weten:

 • Kant-en-klare webwinkels;
 • Freeware webwinkelsoftware;
 • “Opmaat”- webwinkelsoftware pakketten;

Kant-en-klare webwinkels

De kant-en-klare webwinkel softwarepakketten zijn veelal de meest gebruikte, gevolgd door de verschillende freeware webwinkelsoftware (ook wel opensource softwarepakkettten). De kant-en-klare webwinkelsoftwarepakketten bieden feitelijk meer voordelen, dan nadelen. Veelal de reden dat deze webshopsoftwarepakketten het meest worden gebruikt bij het starten of beginnen van een webshop of webwinkel. Onderstaand één en ander voor u opgesomd.

Voordelen Kant-en-klare webwinkels

 • Geen technische kennis nodig voor de gebruiker;
 • Webwinkel of webshop kan in veel zeer korte termijn online, danwel direct werkend/operatiuoneel zijn;
 • Professioneel uitziende webwinkels met mooie grafische vormgeving;
 • Vele producten en productgroepen online zetten, veelal onbeperkte mogelijkheden*.
 • Veelal zeer uitgebreidde integratie van allerlei online betaalsystemen, zoals iDeal, Mollie, Creditcard, et cetera*;
 • Veelal zeer uitgebreidde integratie van allerlei verzendmethoden*;
 • Veelal mogelijkheid tot koppeling met partners, vergelijkingsites of partnerprogramma’s;
 • Veelal goedbeveilgde webwinkels en webshops.

Nadelen Kant-en-klare webwinkels

 • Zijn vrijwel altijd kosten aan verbonden (vanaf enige maanden gratis, 5 Euro per maand, 15-19 Euro per maand tot zelfs meer dan 100 Euro per maand);
 • Soms (wel bij uitzondering) éénmalige setup-kosten.

Enkele voorbeelden van Kant-en-klare webwinkels zijn:

 1. mijnWinkel.nl
 2. Shoptrader.nl
 3. mijnwebwinkel.nl
mijnWinkel.nl
mijnWinkel.nl is één van de populairste webwinkelsoftware op de Nederlandstalige markt. mijnWinkel is opgezet door Durk Jan de Bruin (oprichter van startpagina.nl) en John Zanoni. De basisgedachte achter mijnWinkel is, dat veel bedrijven hun productgegevens al in de computer hebben staan. Meestal in Excel of een soortgelijke database. Deze bestanden worden door de mijnWinkel-software zeer snel omgezet in een kant-en-klare webwinkel, waarna de ondernemer alleen de eigen voorkeursinstellingen nog hoeft aan te vinken. Het resultaat is een snelle en uitermate flexibele webwinkel die tevens onzichtbaar geïntegreerd kan worden in de eigen site.
Shoptrader.nl
Shoptrader.nl biedt de compleetste webwinkels tegen de allerscherpste tarieven. De software achter de webwinkel is geoptimaliseerd om hoog te scoren in zoekmachines. Shoptrader is één van de populairste standaard kant-en-klare webwinkeloplossingen. Bij het aangaan van een abonnement installeerd Shoptrader gratis een professioneel uitmuntend getest winkelontwerp (template) naar keuze. Er kan een keuze gemaakt worden uit 14 verschillende ontwerpen. De gehele inrichting van de webwinkel kan tevens aangepast worden.
MijnwebWinkel.nl
mijnwebwinkel.nl is ook een van de betere aanbieders van online webwinkel software in Nederland. mijnwebwinkel biedt de snelle mogelijkheid om zonder technische kennis zelf eenvoudig uw webwinkel te beheren. De webwinkelsoftware wat wordt gebruikt is eveneens geoptimaliseerd voor Google, zodat de webshop sneller is te vinden.

Freeware webwinkelsoftware (opensource webwinkelpakketten)

Na de kant-en-klare webwinkel software pakketten behoren de freeware webwinkel software pakketen tot de mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn OSCommerce of VirtueMart. Enige tot de nodige technische kennis is vereist. Net zoals de kant-en-klare webwinkelpakketten hebben de Freewarepakketten enige voordelen, maar ook nadelen. Onderstaand één en ander voor u opgesomd.

Voordelen Freeware webwinkels

 • Geen kosten aan verbonden, behalve hosting en domeinregistratie;
 • Geen setupkosten;
 • Professinleel uitziende webwinkels, afhankelijk van eigen design of beschikbare templates (ontwerpen);
 • Vele producten en productgroepen online zetten, veelal onbeperkte mogelijkheden*;

Nadelen Freeware webwinkels

 • Webwinkel of webshop lanceren kan enige tijd vergen omdat deze “gemaakt” moet worden;
 • Technische kennis vereist.
 • Meer hacker gevoelig, consequentie is dat gebruiker moet zorgen dat de webshop software altijd actueel en geupdated is.

“Opmaat-gemaakte”- webwinkelsoftware pakketten

De “Opmaat-gemaakte” webwinkels zijn veelal zeer complexe, uitgebreidde database applicaties welke volgens “wensen en behoefte” tot stand zijn gekomen.

Voordelen “Opmaat-gemaakte” webwinkels

 • Voldoet aan alle wensen;
 • Veelal zitten achter de webwinkel grootte succesvolle ondernemingen.

Nadelen “Opmaat-gemaakte” webwinkels

 • Veelal zeer hoge kosten;
 • Voor de particuler, gemiddelde MKB-ondernemer niet realistich.

* Altijd afhankelijk van online webwinkelsoftware en of webshopaanbieder.

 


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl