Wet- en regelgeving bij het starten van een webshop of webwinkel

Wet Verkoop op Afstand Na enig getouwtrek is de Wet Verkoop op Afstand tot stand gekomen, welke koper en verkoper beiden moeten beschermen. De wet Verkoop op Afstand geeft duidelijk weer wat van wie verwacht wordt en tevens de consequenties zijn indien zaken niet gegaan zijn als omschreven. De leverancier ... Volledig artikel »

Uitzonderingen op wet verkoop op afstand

Uitzonderingen Wet verkoop op Afstand De regels in de wet Verkoop op Afstand gelden niet voor financiĂ«le diensten en gerelateerde diensten; De regels gelden tevens niet voor de bouw en verkoop van onroerend goed, distributieautomaten en geautomatiseerde handelsruimten (bijvoorbeeld automatieken), ... Volledig artikel »

Wet Verkopen op Afstand: Herroepingsrecht consument

Een van de belangrijkste bepalingen in de nieuwe wet is het herroepingsrecht van de consument. Omdat de consument vooraf geen mogelijkheid heeft een goed te zien of te testen, acht de wetgever het noodzakelijk de consument een ‘bedenktijd’ van zeven werkdagen te gunnen waarbinnen deze het ... Volledig artikel »

Wet Verkoop op Afstand: Informatieplicht leverancier

Na enig getouwtrek is de Wet Verkoop op Afstand tot stand gekomen, welke koper en verkoper beiden moeten beschermen. De wet Verkoop op Afstand geeft duidelijk weer wat van wie verwacht wordt en tevens de consequenties zijn indien zaken niet gegaan zijn als omschreven. De leverancier heeft de nadrukkelijke ... Volledig artikel »
Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl