VirtueMart in combinatie met Joomla

Wat is Virtuemart? VirtueMart is freeware opensource webwinkelsoftware wat werkt op Joomla. Wat is Joomla? Joomla is een van de meest krachtige en veelgebruikte contentmanagementsystemen (CMS). Feitelijk gezien is Virtuemart een webwinkeltoepassing ter uitbreiding van het CMS Joomla. Virtuemart kan gebruikt worden als webshop, of productweergave(n) in de vorm van een brochure en of catalogus.

Voor het installeren van Joomla is het noodzakelijk dat je zorgt dat je een domeinnaam hebt of registreert en een (dynamisch) webhostingpakket wat is geschikt voor PHP en niet enkel voor basic of standaard websites (statische websites). De website eigenwebwinkelstarten.nl is gehost bij de relatief gezien goede en goedkope PCextreme.nl en werkt eveneens op het CMS Joomla.  Voor de website eigenwebwinkelstarten.nl is het dynamische pakket afgesloten bij PCextreme.nl en werkt dus goed.

Vanzelfsprekend ben je niet gebonden aan dezelfde webhostingaanbieder waar onze website op werkt.

Buiten PCextreme.nl zijn er nog vele andere goede en prijstechnische interessante aanbieders waar je een domeinnaam en webhostingpakket kan aangaan.

Enkele andere (zeker ook) concurrerende aanbieders van hostingpakketten en domeinregistratie zijn:

Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd en een hieraan gekoppelde webhostingpakket hebt afgesloten is het noodzakelijk dat je Joomla installeerd en vervolgens begint met het inrichten van Virtuemart.

TIPS

  • Hoe je Joomla moet installeren vind je op onder andere op Dutchjoomla.nl, de Nederlandstalige site over Joomla.
  • De website van Virtuemart en hoe je Virtuemart installeerd vind je onder andere op Virtuemart.net

Verder…


PCextreme.nl

PCextreme.nl is een succesvolle Internet Service Provider met 20.000 tevreden klanten en ruim 60.000 geregistreerde domeinnamen. In 2004 begon PCextreme.nl als goedkoopste webhosting provider van Nederland en is in enkele jaren uitgegroeid tot één van de grootste en gerenommeerde Internet Service Providers van Nederland.

PCextreme.nl levert haar diensten aan bedrijven, instellingen en particulieren. Gerenommerde bedrijven zoals Abvakabo FNV, Daihatsu en Nimbuzz behoren tot het klantenbestand. De helpdesk met deskundige medewerkers is zowel telefonisch als per e‐mail bereikbaar. Continuïteit, kwaliteit en klantgerichtheid staan hoog in het vaandel bij PCextreme.nl .

Yourhosting.nl

Yourhosting is een bedrijf dat domeinnaamregistratie en webhosting aanbiedt aan zowel particulieren als op de zakelijke markt. Yourhosting garandeert kwaliteit en heeft daarom al vele grote bedrijven en organisaties als trouwe klant. Voor grotere websites biedt Yourhosting ook Dedicated / Co-locatie hosting aan. Alle websites worden gehost op “state of the art” apparatuur in een optimaal beveiligde en volledig redundant uitgevoerde omgeving in het Redbus datacenter te Amsterdam.

Yourhosting onderscheidt zich van anderen door haar betrouwbaarheid, snelheid en een goed bereikbare gratis helpdesk met vriendelijk personeel dat 24/7 professionele support levert. De bedrijfsprocessen binnen Yourhosting zijn voor een groot deel geautomatiseerd, waardoor er met relatief weinig personeel duizenden klanten bediend kunnen worden. Mede hierdoor, maar ook doordat ze als enige Nederlandse organisatie lid zijn van de ICANN, is het mogelijk voor Yourhosting om haar diensten tegen scherpere prijzen aan te bieden dan vele andere partijen.

VDX.nl

VDX.nl levert haar diensten aan zowel bedrijven, instellingen als particulieren. Het maakt voor VDX.nl niet uit of de klant zeer ervaren is, of nog nooit een website heeft gemaakt. Via de helpdesk, welke zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar is, wordt iedereen op weg geholpen. Inmiddels beheert VDX.nl ongeveer 17.500 domeinen voor haar klanten.

Sinds de oprichting in 1999 heeft VDX.nl haar producten en dienstenpakket steeds verder uitgebouwd. Dit geldt ook voor de kennis en ervaring binnen de organisatie.

Nethosting.nl

Goede Hosting is extreem belangrijk in ons digitale tijdperk. Daarnaast dient de klant natuurlijk constante ondersteuning te krijgen. Maar het belangrijkste van allemaal: Goede hosting hoeft niet duur te zijn.

Nethosting biedt 4 duidelijke All-In Hosting pakketten, die stuk voor stuk garant staan voor kwaliteits hosting en zero downtime. De pakketten die Nethosting aanbiedt zijn stuk voor stuk de beste en voordeligste van Nederland, zonder addertjes onder het gras, inclusief BTW, inclusief domein, inclusief gratis software, inclusief setup en ga zo maar door.

Nethosting biedt tevens de mogelijkheid om zelf onbeperkt domeinen te hosten op een eigen WHM Shared Server. Dit biedt ondernemers de mogelijkheid om meerdere domeinen vanaf een eigen hostingpakket te beheren. Het is tevens mogelijk om hiermee zelf een hosting bedrijf te beginnen.

Internettoday.nl

Internettoday is sinds 2001 een Internet Service Provider die verder kijkt dan alleen de domeinnamen en server ruimte. Dit uit zich ten eerste in de manier waarop Internettoday de markt en klant benadert. Internettoday is bijzonder trots op het feit dat het bedrijf groot geworden is door vooral op de kleine dingen te blijven letten. Ondanks de anonimiteit en grootschaligheid die het internet eigen is, zijn het vooral de flexibiliteit, persoonlijke aanpak en aantrekkelijke prijzen die Internettoday onderscheidend maakt.

Naast een uitgesproken visie op klantvriendelijkheid, is Internettoday altijd bezig met het ontwikkelen van producten die wat toevoegen. Het internet heeft de zakelijke en particuliere markt zoveel meer te bieden dan alleen maar websites en dataverkeer. Internettoday.nl wil dat de klanten daar de vruchten van plukken!

Op dit moment host Internettoday meer dan 15.000 domeinnamen voor meer dan 6.000 klanten die variëren van relatief kleine particuliere websites tot maatwerk hosting oplossingen die intensief worden geraadpleegd.

Internet Today biedt dit door te werken met de best beschikbare hardware en netwerk oplossingen en een goed getraind personeel. Doordat alle diensten zelf worden ontwikkeld, onderhouden en gemonitord is een ruime mate van kennis aanwezig. Als gevolg kan voor ieder specifiek hosting vraagstuk een passende oplossing worden geboden.

Het merendeel van de gehoste websites draaien in een Linux omgeving op het door Internettoday zelf ontwikkelde SATserver platform. Een toegewijd team van 10 medewerkers werken vanuit het kantoor in Spijkenisse continu aan het onderhouden en optimaliseren van de systemen. Door gebruik te maken van de zelf ontwikkelde systemen is Internet Today in staat het platform te handhaven met een gemiddelde up-time van 99,99%.


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl