Waarom video, films en afbeeldingen in je eigen webwinkel?

Video, films en afbeeldingen zien we steeds vaker opduiken in webwinkels. Mensen die hun eigen webwinkel starten dienen er daarom over na te denken of dit ook in hun geval een goed idee is. Dit is namelijk niet altijd zomaar het geval, waardoor het van belang is om daar wat tijd aan te besteden. Zoals later te lezen is bij de voor- en nadelen van de video, films en afbeeldingen in een webwinkel is het namelijk wel degelijk een belangrijke keuze. Deze keuze zal het succes  van uw eigen webwinkel niet direct maken of breken, maar het heeft er aan de andere kant wel degelijk invloed op en dient daarom mee te worden genomen in de uiteindelijke overweging die er wordt gemaakt. Wat dat betreft is het in ieder geval goed om er voldoende aandacht aan te besteden en ook eens bij andere webwinkels te kijken die hiermee werken. Een webwinkel starten wordt op die manier weer een stukje gemakkelijker, waardoor de kans op succes uiteindelijk ook weer groter zal zijn.

Toepassen van video’s in je eigen webwinkel
Allereerst kun je een webwinkel starten met daarin video’s, bijvoorbeeld een demonstratiefilm van een product je verkoopt in je webwinkel. Het mooie hiervan is dat je bewegende beelden toe kunt voegen aan je webwinkel, de meeste webwinkelpakketten bieden deze mogelijkheid. Het is bijvoorbeeld een goed idee om er aan de hand van video’s voor te zorgen dat het goed duidelijk is hoe bepaalde producten werken. Je kunt je eigen webwinkel starten met video’s in flash, maar je kunt er ook voor kiezen om deze op Youtube te plaatsen en vervolgens in te sluiten, het zogenaamde “embedden”. De beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen, waarover later te lezen valt. Het is in ieder geval verstandig om na te denken over het feit of de eigen webwinkel inderdaad wat aan de filmpjes heeft. Zo is het goed om meer complexe producten uit te letten, maar heeft een webwinkel in eenvoudige pennen dit natuurlijk niet nodig. Aan de andere kant kunnen de video’s in webwinkels gebruikt worden om bijvoorbeeld een review te laten zien, waardoor het duidelijk wordt waarom uw product de beste keuze is. In dat geval zijn ze weer toepasbaar op andere producten. Mensen die een webwinkel starten dienen daarom zelf goed na te denken over het nut hiervan, maar vooral aan de toegevoegde waarde voor de klant. Plaats geen video’s die geen of weinig toegevoegde waarde hebben, dit zal de potentiele klant alleen maar afleiden van het uiteindelijke doel. De aanschaf van een product vanuit je eigen webwinkel.

Toepassen van afbeeldingen
Afbeeldingen in een webwinkel zijn eigenlijk altijd van groot belang. Dit komt onder andere door het feit dat klanten graag willen zien wat ze kopen. Je eigen webwinkel starten slaagt dan ook een stuk beter wanneer je de productafbeeldingen laat ontwerpen, of dit zelf verzorgt of laat aanleveren door je productleverancier. Op die manier kunnen klanten goed zien waar ze hun geld aan uitgeven en is de kans groter dat ze een aankoop in je webwinkel zullen doen. Aan de hand van de afbeeldingen kun je de kwaliteit van je eigen webwinkel als het ware communiceren. Bovendien dragen de afbeeldingen vaak ook bij aan de totale uitstraling van de webwinkel en zorg je zo dus weer voor een helder shopdesign. Aanbevolen wordt om meer dan één productfoto te gebruiken bij de presentatie van je product in je webwinkel. De afmeting van de foto hangt af van het type product, maar een duidelijke foto met fotoafmetingen van 250×250 pixels is duidelijk.

Voor- en nadelen van afbeeldingen in een webwinkel
De voor- en nadelen van afbeeldingen en video’s kun je het best zien als een afweging tussen de gebruiksvriendelijkheid en usability en snelheid aan de andere kant. Video’s en afbeeldingen laden langzamer dan tekst, waardoor je eigen webwinkel wat minder goed cq. snel bereikbaar is. Uiteraard valt dit aan de andere kant wel weer op te lossen aan de hand van een snelle server en een goede infrastructuur. Het mooie van de afbeeldingen en video’s is aan de andere kant dat u zo een webwinkel kunt starten die er ook nog eens mooi uitziet. Zo kun je klanten beter aanspreken binnen je eigen winkel, mits de website dus nog altijd snel laadt.


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Eén reactie naar “Waarom video, films en afbeeldingen in je eigen webwinkel?”

 1. Jeroen schreef:

  Kijk dit zijn tips waar ik wat mee kan! Kan echt iedereen aanraden verschillende blogs te lezen over het starten en onderhouden van een webshop. Haal er super veel inspiratie uit en tevens leer je er ook nog wat van.
  Heb een hele tijd met het vraagstuk betalingssystemen rondgelopen. Ook hierover is veel te lezen op het net. Uiteindelijk gekozen voor Buckaroo. Een persoonlijk keus.

  Bedankt voor het delen van jullie kennis!

  Groet,
  Jeroen

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl