Ultieme keuzes voor het starten van een webwinkel

De afgelopen jaren heb ik, uit pure hobby ontstaan, de nodige mensen geholpen met de voorbereidingen van het opzetten van een eigen webwinkel. In januari 2009 heeft dit geresulteerd in het online publiceren van de website Eigenwebwinkelstarten.nl. De website waar je je nu op bevindt. Omdat ik in de loop van de tijd redelijk veel kennis heb vergaard op het gebied van het opzetten/inrichten van webwinkels vond ik het toen tijd worden om deze kennis met anderen te delen. Sindsdien is Eigenwebwinkelstarten.nl uitgegroeid tot de website welke het nu is. Vanzelfsprekend zal ik deze kennis blijven delen en uitbreiden met nieuwe informatie.


Echter naast het beheren van Eigenwebwinkelstarten.nl ondersteunde ik, van achter de schermen, diverse startende webwinkeliers/ondernemers met het opzetten van een eigen webwinkel. Deze kennis wil ik nog meer toepassen en waarnodig vergroten. Al dan niet met behulp via het delen van kennis en kunde via Eigenwebwinkelstarten.nl. Zelf ben ik al jaren geïnspireerd door het boek “The Long Tail” van Chris Anderson en ben ik dan ook nog altijd opzoek naar het “gat in de markt” ofwel een pure niche waarin ik zelf een nieuwe webwinkel of mogelijk misschien wel meerdere webwinkels zou kunnen starten. Maar in welke branche? In welke doelgroep? Waar liggen de kansen? Waar liggen de risico’s? Op het moment ik een markt heb gekozen wie zijn/worden dan mijn concurrenten? Hoe moet ik de markt gaan betreden? Hoe regel ik de opslag van producten? Hoe regel ik de verzending van mijn bestellingen? Welke webwinkelsoftware moet ik kiezen? Et cetera, et cetera. Een goede voorbereiding kan tenslotte geen kwaad en zal uiteindelijk tijd schelen.


Een reeks van vragen welke mij in eerste instantie boven komen drijven. Natuurlijk; veel ideeën springen al rond in mijn hoofd en op sommige vragen weet ik mogelijk al wat ik ga doen. Enige kennis van zaken heb ik. Maar nu is alles toch geheel anders, ik zal nu zaken moeten doen vanuit een geheel ander perspectief. Normaliter adviseren en inrichten van webwinkels is één, hierin heb ik mijzelf gespecialiseerd maar het beheren van een webwinkel is toch iets geheel anders. Dit kost tijd, maar dan op een andere manier. Een goede voorbereiding van de start tot aan het beheren van de webwinkel kan daarbij zeker geen kwaad. Hier ben ik mij dan ook ten degen van bewust. Ik weet uit ervaringen dan ook dat dit uiteindelijk met de praktische uitvoering naderhand, veel tijd zal schelen. Tijd om de ideeën welke in mijn hoofd spelen eens concreet op papier te gaan zetten…


Vanaf vandaag zal ik dan ook geregeld de voortgang gaan omschrijven; de verschillende stappen welke zijn of nog genomen moeten worden. Ik zal delen waar ik tegenaan ben gelopen. Positieve of negatieve ervaringen maakt niet uit. Uiteindelijk het hebben van een eigen webwinkel een goede kans van slagen? Een feit wat vanuit de praktijk en in de tijd zal moeten blijken…

Kortom, reden genoeg om dit blog vanaf heden in de gaten te gaan houden!


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl