SIDN gaat publicatie persoonsgegevens beperken

AMSTERDAM – Het zal binnenkort niet meer mogelijk zijn om het adres en telefoonnummer van .nl-domeinnaamhouders op te vragen. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft hiertoe besloten uit privacyoverwegingen en omdat Europese regelgeving dit niet toestaat, zo laat SIDN-woordvoerster Hoogeveen weten aan NU.nl.

Omdat de SIDN het wel wenselijk acht dat domeinnaamhouders benaderbaar zijn zullen naam en mailadres wel opvraagbaar blijven.

Bepaalde instanties, zoals politie en justitie, zullen onder voorwaarden wel uitgebreidere persoonsgegevens kunnen opvragen.

Misbruik

Uitgangspunt van de SIDN is dat ingegrepen moet kunnen worden als misbruik wordt gemaakt van het merkrecht of als er illegale content wordt gepubliceerd via een bepaalde domeinnaam.

De stichting wil zelf geen rol spelen als bemiddelaar tussen domeinnaamhouder en een klagende partij. Dat zou met 3,5 miljoen domeinnamen te veel werk opleveren.

Bovendien wil de SIDN niet zelf beoordelen of het terecht is dat contact wordt gezocht met de eigenaar van een domeinnaam.

Bron: Nu.nl. Voor het volledige bericht zie: http://www.nu.nl/internet/2056083/sidn-gaat-publicatie-persoonsgegevens-beperken.html


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl