Opta gaat spam op Hyves aanpakken

AMSTERDAM – Telecomwaakhond Opta gaat dit jaar optreden tegen ongewenste reclame op Hyves en andere netwerksites.  Dat heeft de toezichthouder donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van zijn plannen voor 2009. De Opta is belast met het toezicht op het spamverbod, en deelde de afgelopen jaren al flinke boetes uit aan bedrijven die ongevraagde reclame verspreidden via e-mail of sms.Die aanpak lijkt tamelijk succesvol. Spam van Nederlandse herkomst komt steeds minder voor. Het leverde de Opta complimenten op van de Europese Commissie, die twee jaar geleden stelde dat andere EU-lidstaten het voorbeeld moeten volgen.

De Opta hoopt nu ook spam op sociale netwerken te kunnen aanpakken. Gebruikers van bijvoorbeeld Hyves, Facebook, MySpace en LinkedIn zouden niet langer moeten worden lastiggevallen met ongewenste reclameboodschappen.Om effectief tegen spammers op netwerksites te kunnen optreden, heeft de Opta gedocumenteerde klachten van gebruikers nodig. Die kunnen worden ingediend via spamklacht.nl een door de toezichthouder opgerichte klachtensite.

Bron: nu.nl

 


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl