Nederland behoort tot de Europese top op het gebied van online winkelen

In 2008 deden 7,5 miljoen Nederlanders aankopen via internet. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) woensdag. Alleen de Denen en Britten kochten nog vaker dan Nederlanders via internet. Nederland staat op plaats drie van EU-landen waar online winkelen het meest is ingeburgerd, aldus het CBS.

Het aandeel Nederlanders dat elektronisch winkelt is in de afgelopen vijf jaar toegenomen van 36 naar 56 procent. Dat is de grootste toename in de EU. In Roemenië, Bulgarije en Estland is de e-commercegroei volgens het CBS het laagst.

Vrouwen kleding, mannen elektronica

De meeste internetaankopen betreffen reizen, vakanties, literatuur, kleding en evenementenkaartjes. Vooral hoogopgeleide mannen in de leeftijd van 25-44 jaar kopen regelmatig via het internet. Dit in tegenstelling tot laagopgeleide vrouwen van 65-74 jaar.

Vrouwen kopen online meer kleding en sportartikelen en mannen hebben een voorkeur voor elektronica en software. Circa 17 procent koopt online ook in andere Europese landen en bijna 10 procent bestelt ook buiten Europa goederen of diensten.

Bron: Webwereld


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl