Joomla Webwinkel-Website-Webshop Template of ontwerp nodig?

Opzoek naar een template, ontwerp of skin voor Joomla of voor een Joomla webwinkel / webshop (virtuemart)? Gelukkig, dan ben je op deze pagina goed terecht gekomen…Het maken van een design voor een webwinkel / webshop kost de “leek” meer tijd, terwijl het eigenlijk relatief makkelijk op te lossen is. Op het internet zijn vele gratis, maar ook commerciële templates te vinden. Aangezien Joomla open-source zijn er vele templates voor Joomla te vinden.

Waar vind je Joomla en Virtuemart Templates, Ontwerpen en of Skins?

Onderstaand een overzicht van de verschillende aanbieders van templates:

* Aanbevolen templates, grafisch zeer mooi en werken goed.

Hoe maak jezelf een Joomla-template maken is ook mogelijk?

Wil je een eigen Joomla Template maken, maar weet je niet hoe dit moet? Klik hier voor meer informatie over het maken van een Joomla Template of lees het eBook Joomla Templates van A tot Z van Mindert Aardema.

Wat is het gratis CMS Joomla en Virtuemart eigenlijk?

Joomla is een gratis Content Management Systeem (SMS) waarmee je op basis van modules, componenten en plugins (opties) gehele websites, webshops en zelfs intranetwerken kan opzetten. Het CMS werkt los van het ontwerp, d.w.z. op het moment de content / in formatie aanwezig kan dit makkelijk op verschillende manieren worden weergegeven. Zoals bijvoorbeeld Joomla Virtuemart.

Wat is Virtuemart?

VirtueMart is freeware opensource webwinkelsoftware wat werkt op Joomla. Wat is Joomla? Joomla is een van de meest krachtige en veelgebruikte contentmanagementsystemen (CMS). Feitelijk gezien is Virtuemart een webwinkeltoepassing ter uitbreiding van het CMS Joomla. Virtuemart kan gebruikt worden als webshop, of productweergave(n) in de vorm van een brochure en of catalogus.

Voor het installeren van Joomla is het noodzakelijk dat je zorgt dat je een domeinnaam hebt of registreert en een (dynamisch) webhostingpakket wat is geschikt voor PHP en niet enkel voor basic of standaard websites (statische websites). De website eigenwebwinkelstarten.nl is gehost bij de relatief gezien goede en goedkope PCextreme.nl en werkt eveneens op het CMS Joomla.  Voor de website eigenwebwinkelstarten.nl is het dynamische pakket afgesloten bij PCextreme.nl en werkt dus goed.

Hoe installeer je Joomla templates na het verkrijgen (downloaden) van je ontwerp?

Volg de volgende stappen voor het installeren van je Joomla-Template

 • Login in je administrator-panel van Joomla;
 • Ga naar het menu “Extensies”;
 • Ga naar “Installateer/deinstalleer”;
 • Ga naar upload pakket-bestand, kies het bestand waar je dit hebt opgeslagen (op je eigen computer);
 • Upload het bestand & installeer”;
 • Je krijgt nu de melding “Template installatie is gelukt”;
 • Ga opnieuw naar het menu “Extensies”;
 • Klik op “Templatebeheer”;
 • Selecteer de template welke je zojuist hebt geinstalleerd’
 • Klik op “Default / standaard” (gele sterretje);
 • Klik op preview / voorbeeld website (rechts boven in de Admnin-panel van Joomla);
 • De installatie van de template moet hiermee gelukt zijn.


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl