ICTWaarborg wil oplichting via internet aan banden leggen

Brancheorganisatie ICTWaarborg start samen met Perseuss een pilot ter voorkoming van betalingsfraude in online-omgevingen. Perseuss is een community die door het delen van de gegevens van bekende fraudeurs oplichting wil voorkomen. De schade van online creditcardfraude in Nederland wordt op tientallen miljoenen euro’s jaarlijks geschat, waarbij webwinkels zijn regelmatig het slachtoffer zijn.

Momenteel komt het overgrote deel van de beschikbare informatie van Perseuss uit de toeristische industrie en van creditcard maatschappijen, maar men wil zich nu ook op nieuwe branches gaan richten. Vandaar dat in samenwerking met ICTWaarborg een pilot wordt gehouden onder een aantal van de grote webshops om te bekijken of het delen van informatie een positieve bijdrage kan leveren aan het voorkomen van fraude bij de leden.

“Betalingsfraude op internet komt helaas steeds vaker voor, wellicht in onze branche nog wel meer dan in andere branches. Computers zijn gewilde producten en online betaling met creditcards is meer regel dan uitzondering. Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg: “Consumenten of internetbendes doen via internet bestellingen en laten vervolgens na ontvangst van de producten de betaling terugdraaien via de creditcardmaatschappij. De webwinkelier moet dan maar bewijzen dat er daadwerkelijk sprake is geweest van een aankoop. Lukt dat niet dan draait hij op voor de kosten.”

De pilot start begin oktober en zal 3 maanden duren, tijdens deze pilot kunnen de pilotdeelnemers zowel informatie onderling delen, als informatie van de overige gebruikersgroepen van Perseuss raadplegen.

Bron: ICTWaarborg.

Voor het volledige bericht zie: http://www.ictwaarborg.nl/nieuws/2010/09/383-ictwaarborg-wil-oplichting-via-internet-aan-banden-leggen/


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl