Goede vindbaarheid van de webwinkel op het internet

Google is groot op internet een feitelijk niet meer weg te denken. Goede vindbaarheid door Google is dan ook van essentieel belang. Om te dit alles realiseren kunt u zich gaan focussen op zoekmachine marketing (SEM, Search Engine Marketing). Op het moment u gebruik maakt van een kant-en-klare webwinkel zijn sommige zaken al geregeld, zoals goede Search Engine Optimization (SEO). In het Nederlands is SEO concreet zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat een eigen webwinkel, webshop of website op een hogere plaats in de resultaten van een zoekmachine komt. Verschillende factoren hebben hier invloed op, zoals content, links, crosslinking, partnerlinks van andere sites, et cetera. Zoekmachine optimalisatie samen met kwalitatief hoge links van buitenaf zorgen ervoor dat uw eigen webwinkel of website veel beter gevonden gaat worden. Om deze reden is het dan ook essentieel dat je ervoor zorgt dat op zoveel mogelijk plaatsen in een link staat naar de domeinnaam van je webwinkel. De keuze van een goede domeinnaam zal hiernaast ook helpen om goed gevonden te worden in Google. Google vind bijvoorbeeld de domeinnaameigenwebwinkelstarten.nl passend bij de zoekwoorden: eigen webwinkel starten of een combinatie, zoals eigen webwinkel, webwinkel starten, en dergelijke.

Met zoekmachineadvertenties (SEA, Search Engine Advertising) krijg je tegen betaling advertenties boven en naast de (veelal rechts) zoekresultaten van een zoekmachine te tonen. De advertentie wordt vertoond als een gebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord intypt. In de praktijk komt het erop neer dat je betaald voor een gerichte bezoeker naar je webwinkel.


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl