Fraudewaarschuwing WorldWideWeb Register

Arnhem, 05 maart 2009 – SIDN heeft de afgelopen dagen opnieuw klachten ontvangen van registrars en domeinnaamhouders over het bedrijf GT@P. In 2007 was GT@P ook al actief. Dit bedrijf benadert houders van .nl-domeinnamen met het dringende verzoek hun domeinnaam in het WorldWideWeb Register op te laten nemen om dit register up-to-date te houden. De kosten voor deze service staan in de kleine lettertjes verstopt en bedragen € 957,- per editie. Aangezien het contract wordt aangegaan voor drie edities, bedragen de totale kosten € 2.871,-.

Wat kan SIDN doen?

SIDN zal voor zover mogelijk hard optreden tegen deze praktijken. Wij kunnen echter alleen actief optreden tegen de fraudeurs als daar rechtsgronden voor zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als wanneer het bedrijf u namens SIDN zegt te benaderen. Voor zover ons bekend is hiervan geen sprake. Mocht u hierover informatie hebben, dan ontvangen wij die graag van u (support@sidn.nl).

Fraudemeldpunt

Registrars en domeinnaamhouders die op de hierboven beschreven of soortgelijke wijze benaderd zijn, adviseren wij met klem niet in te gaan op de aanbieding van GT@P. U kunt melding maken van het frauduleuze handelen via www.fraudemeldpunt.nl. Dit is het landelijke meldpunt voor advertentie- en acquisitiefraude.

Bron: Persbericht SIDN.nl


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl