Fraudewaarschuwing Network Mediagroup (NMG)

Arnhem, 13 maart 2009 – Momenteel ontvangt SIDN veel klachten over aanmaningen die .nl-domeinnaamhouders ontvangen van Network Mediagroup (NMG). Houders van een .nl-domein worden door NMG benaderd via een aanmaning. Hierin wordt gewezen op het uitblijven van een betaling voor de registratie van hun domeinnaam onder andere extensies, zoals .eu, .info of .com. Zij bieden aan deze varianten alsnog te registreren en vragen daar € 229 voor. Wij raden iedereen met klem aan niet over te gaan tot betaling.

Optreden waar mogelijk

SIDN zal voor zover mogelijk hard optreden tegen deze praktijken. Wij kunnen echter alleen actief optreden tegen de fraudeurs als daar rechtsgronden voor zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als wanneer het bedrijf u namens SIDN zegt te benaderen. Voor zover ons bekend is hiervan geen sprake. Mocht u hierover informatie hebben, dan ontvangen wij die graag van u (support@sidn.nl).

Fraudemeldpunt

Registrars en domeinnaamhouders die op de hierboven beschreven of soortgelijke wijze benaderd zijn, adviseren wij met klem niet in te gaan op de aanbieding van NMG. U kunt melding maken van het frauduleuze handelen via www.fraudemeldpunt.nl. Dit is het landelijke meldpunt voor advertentie- en acquisitiefraude.

Bron: Persbericht SIDN.nl


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl