Flinke groei in aantal webshops

Het aantal grote fysieke retailers dat verkoopt via internet is sinds 2007 met veertig procent toegenomen. Dat concludeert RetailTrends in zijn jaarlijkse RetailSites Survey. Eind 2007 had 44 procent van alle grote Nederlandse winkelketens een webshop; eind 2008 was dat 62 procent.

De groei beperkt zich niet tot webwinkels. Mailmarketing is met een kwart toegenomen en het aantal retailers dat zoekreclame maakt voor zijn formulenaam is bijna verdubbeld. Tegelijkertijd is ook het aantal zoekpiraten toegenomen. Eind 2007 werd circa dertien procent van de grote Nederlandse winkelketen aangevallen door zoekaniers; dit jaar is dat 28 procent. Niet zelden zijn deze zoekpiraten andere bekende retailers zoals Perrysport en Kwantum.

Tweederde van alle grote winkelketens doet inmiddels aan e-commerce, een spectaculaire groei sinds de start van RetailTrends’ jaarlijkse inventarisatie van de grote Nederlandse retailsites twee jaar geleden. In de achterhoede vinden we retailers die standaard diensten aanbieden zoals een digitale fotoservice (elke vijfde winkelketen verkoopt inmiddels prentjes online), terwijl de voorhoede gekenmerkt wordt door retailers die met aanvullende zoekinformatie en klantbijdragen experimenteren, en een aanbod dat online assortiments-extensies bevat zoals taalcursussen bij de HEMA en reizen bij Marskramer, Trekpleister, Coop en Profile De Fietsspecialist.

Bron: Retailtrends.nl


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl