Een eigen webwinkel starten met Magento

Magento is een stukje webwinkelsoftware dat het eigenlijk heel gemakkelijk maakt om een eigen winkel op het internet te starten. Een eigen webwinkel starten hoeft maar een kwestie van enkele klikken te zijn, waardoor dit zelfs mogelijk is zonder dat je over de nodige technische kennis beschikt. Wat dat betreft heeft Magento ervoor gezorgd dat een eigen webwinkel nu daadwerkelijk voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende pakketten, waarbij Magento enterprise je natuurlijk de meeste mogelijkheden biedt. Verder bestaan er ook allerlei Magento templates om uw webwinkel te stylen. U kunt ook een webwinkel starten met een eigen ontwerp, om ervoor te zorgen dat deze uniek is op het internet en uw klanten zo optimaal aan zal spreken.

Wat is Magento?
Magento zal natuurlijk niet iedereen die een eigen webwinkel wil starten bekend in de oren klinken. Dat is op zich ook helemaal niet erg, aangezien het eenvoudig in elkaar zit. Het is een eenvoudig pakket, dat er aan de andere kant toch voor weet te zorgen dat je een professionele webwinkel op kan zetten. Wat dat betreft is het dan ook heel goed mogelijk om binnen je eigen webwinkel gebruik te gaan maken van talloze functies, waarbij je kunt denken aan verkoopbeheer, productvergelijkingen, eenvoudige check-outs en zoekmachine optimalisatie. Wat dat betreft kun je een webwinkel starten zoals je dat altijd al gewenst heeft, zonder dat Magento je om allerlei technische kennis vraagt. Magento is daarbij gewoon open-source, waardoor het goed mogelijk is om het eCommerce pakket aan te vullen met allerlei handige modules die nieuwe mogelijkheden bieden.

Magento Stylen
Je kunt Magento op verschillende manieren stylen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Magento templates, die hier speciaal voor ontworpen zijn. Dit zijn als het ware een soort ‘schillen’ die je over de webshop heen kunt leggen. Op die manier ontstaat er een professionele uitstraling, die ervoor zorgt dat je eigen webwinkel er in een keer mooi uit ziet. Een eigen webwinkel starten is op die manier ontzettend eenvoudig, aangezien je hier verder eigenlijk helemaal geen omkijken meer naar heeft. Je kunt aan de andere kant natuurlijk ook kiezen voor een ontwerp op maat, om Magento op die manier te stylen. Dit is wel een duurdere manier om uw webwinkel een professioneel uiterlijk te geven, maar je kunt er, in tegenstelling tot bij de Magento templates, wel voor zorgen dat het uiterlijk van je eigen webwinkel in ieder geval uniek is. De styling van Magento is wat dat betreft een investering die je in de tijd die volgt terug kunt gaan verdienen.

Pakketten binnen Magento
Je kunt binnen Magento kiezen voor een aantal verschillende pakketten. Zo kun je gratis gebruik maken van de Magento Community versie, maar heb je voor je eigen webwinkel ook de mogelijkheid om te kiezen voor Magento Professional of Magento Enterprise. Deze laatste is de meest dure variant, maar zorgt er ook voor dat je optimaal gebruik kunt maken van de diverse functies. Wat dat betreft hoef je zich met Magento Enterprise eigenlijk helemaal nergens meer zorgen over te maken, aangezien je optimaal kunt gaan profiteren van de verschillende mogelijkheden. Zo kun je een webwinkel starten die zich kan meten met de winkels van de grote merken op het internet. Je hebt de beschikking over talloze mogelijkheden om je producten op een mooie manier te presenteren, of deze op een effectieve wijze te promoten op het internet. Wat dat betreft kun je met Magento enterprise werkelijk alle kanten op en is je eigen webwinkel op die manier klaar om de harten van klanten te gaan veroveren.


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl