Een eigen webwinkel bouwen een moeilijke of juist makkelijke opgave?

Een webwinkel laten bouwen is op zich niet moeilijk, maar het is wel van belang dat u zich tot een aantal aspecten richt. Door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de gebruiksvriendelijkheid hoog is en er ook voldoende aandacht besteed is aan de usability zorgt u ervoor dat bezoekers graag nog een keer bij u terug komen. Daarnaast is het van belang om na te denken over de navigatiestructuur en bijvoorbeeld een helder shopdesign. Met name dit laatste is van belang om bezoekers vast te houden. Je eigen webwinkel starten is op die manier het best mogelijk aan de hand van een aantal structurele stappen. Zo kun je je eigen webwinkel starten en ervoor zorgen dat de kans op succes zo groot mogelijk is.

Gebruiksvriendelijkheid
Allereerst is het binnen je eigen webwinkel van belang om na te denken over de gebruiksvriendelijkheid. Wanneer bezoekers in je eigen webwinkel terecht komen wilt u immers graag dat ze zelf de gewenste producten kunnen vinden, om die vervolgens aan te schaffen. In een reguliere winkel zou je ervoor zorgen dat de klanten de producten goed kunnen zien en makkelijk kunnen pakken. De gebruiksvriendelijkheid van je eigen webwinkel ziet er behoorlijk hetzelfde uit, aangezien het gemakkelijk moet zijn om er te kunnen winkelen. Mensen die een eigen webwinkel starten en letten op de gebruiksvriendelijkheid zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat het bestelproces op een gemakkelijke manier te volgen is.

Usability
Daarnaast is het voor mensen die en webwinkel starten van belang om goed op de usability te letten. Dit lijkt op de gebruiksvriendelijkheid, maar richt zich net wat meer op de effectiviteit van bepaalde onderdelen. Zo is het bijvoorbeeld van belang om ervoor te zorgen dat de verschillende producten eenvoudig aan te klikken zijn, maar dat deze vervolgens ook in de winkelmand verschijnen. Zo valt er voor een goede usability in de eigen webwinkel te zorgen en is het mogelijk om voor een prettige ervaring voor gebruikers te zorgen. Op die manier komen ze op een later moment graag nog eens terug bij je in de winkel en heb je op die manier ook je doel op de lange termijn sneller bereikt.

Navigatiestructuur
Ten derde is het bij je eigen webwinkel van belang om op de navigatiestructuur te letten. Deze dient op een logische manier in elkaar te zitten en het liefst zo min mogelijk stappen te bevatten. Natuurlijk is het goed om de webwinkel categorieën te geven, maar zorg ervoor dat je niet doorslaat. De navigatiestructuur dient zo in elkaar te zitten dat klanten binnen enkele klikken bij het gewenste product zijn. Op die manier kun je een eigen webwinkel starten waar klanten vervolgens ook graag komen winkelen. Zo kun je ook bestaande klanten behouden en zorgt de navigatiestructuur ook voor een prettige ervaring bij je in de webshop.

Helder shopdesign
Tenslotte is een helder shopdesign van belang. Het gaat er daarbij niet zozeer om dat je lichte kleuren gebruikt, maar veel meer dat je eigen webwinkel op een duidelijke manier in elkaar zit. Mensen die een eigen webwinkel starten kunnen er het best voor zorgen dat het bij een eerste blik van een klant direct duidelijk is wat er mogelijk is en waar de diverse producten te vinden zijn. Een helder shopdesign zal er op die manier voor zorgen dat klanten niet worden afgeschrikt door het ontwerp en graag op zoek gaan naar de gewenste producten. Zo kun je een webwinkel starten die ook daadwerkelijk voor een prettige ervaring zal zorgen, waardoor klanten er ook graag nog eens terug zullen komen voor een nieuwe aankoop.


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Eén reactie naar “Een eigen webwinkel bouwen een moeilijke of juist makkelijke opgave?”

  1. Ivo schreef:

    Bedankt voor dit interessante artikel. Ik ben al een tijdje aan het kijken naar de mogelijkheden van een nieuwe webshop. Tijdens mijn zoektocht ben ik al diverse systemen tegen gekomen, Magento, Prestashop of toch een WordPress site met WooCommerce plugin. Welk system werkt het beste rekening houdend met de punten die je in je artikel noemt?

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl