De voordelen van een “Kant-en-klare webshop”

De kant-en-klare webwinkel softwarepakketten zijn veelal de meest gebruikte, gevolgd door de Freeware webwinkelsoftware. De kant-en-klare webwinkelsoftwarepakketten bieden meer voordelen, dan nadelen. Veelal de reden dat deze webshopsoftwarepakketten het meest worden gebruikt bij het starten of beginnen van een webshop of webwinkel. De kant-en-klare webwinkel pakketten hebben enige voordelen, maar ook nadelen. Onderstaand één en ander voor u opgesomd.

Voordelen Kant-en-klare webwinkels:

 • Geen technische kennis nodig voor de gebruiker;
 • Webwinkel of webshop kan in veel zeer korte termijn online, danwel werkend zijn;
 • Professioneel uitziende webwinkels;
 • Vele producten en productgroepen online zetten, veelal onbeperkte mogelijkheden*.
 • Veelal zeer uitgebreidde integratie van allerlei online betaalsystemen, zoals iDeal, Mollie, Creditcard, et cetera*;
 • Veelal zeer uitgebreidde integratie van allerlei verzendmethoden*;
 • Veelal mogelijkheid tot koppeling met partners, vergelijkingsites of partnerprogramma’s;
 • Veelal goedbeveilgde webwinkels en webshops.

Nadelen Kant-en-klare webwinkels

 • Zijn vrijwel altijd kosten aan verbonden (vanaf Gratis, 5 Euro, 19 Euro tot >100 Euro per maand);
 • Soms bij uitzondering éénmalige setup-kosten.

Enkele voorbeelden van Kant-en-klare webwinkels zijn:

 1. mijnWinkel.nl
 2. Shoptrader.nl
 3. mijnwebwinkel.nl
 4. Shoppagina.nl
mijnWinkel.nl is één van de populairste webwinkelsoftware op de Nederlandstalige markt. mijnWinkel is opgezet door Durk Jan de Bruin (oprichter van startpagina.nl) en John Zanoni. De basisgedachte achter mijnWinkel is, dat veel bedrijven hun productgegevens al in de computer hebben staan. Meestal in Excel of een soortgelijke database. Deze bestanden worden door de mijnWinkel-software zeer snel omgezet in een kant-en-klare webwinkel, waarna de ondernemer alleen de eigen voorkeursinstellingen nog hoeft aan te vinken. Het resultaat is een snelle en uitermate flexibele webwinkel die tevens onzichtbaar geïntegreerd kan worden in de eigen site.
Shoptrader.nl biedt de compleetste webwinkels tegen de allerscherpste tarieven. De software achter de webwinkel is geoptimaliseerd om hoog te scoren in zoekmachines. Shoptrader is één van de populairste standaard kant-en-klare webwinkeloplossingen. Bij het aangaan van een abonnement installeerd Shoptrader gratis een professioneel uitmuntend getest winkelontwerp (template) naar keuze. Er kan een keuze gemaakt worden uit 14 verschillende ontwerpen. De gehele inrichting van de webwinkel kan tevens aangepast worden.
mijnwebwinkel.nl is ook een van de betere aanbieders van online webwinkel software in Nederland. mijnwebwinkel biedt de snelle mogelijkheid om zonder technische kennis zelf eenvoudig uw webwinkel te beheren. De webwinkelsoftware wat wordt gebruikt is eveneens geoptimaliseerd voor Google, zodat de webshop sneller is te vinden. Een andere webwinkelsoftware aanbieder is Shoppagina.nl. Shoppagina is zeer gebruiksvriendelijke webwinkelsoftware voor startende webwinkeliers en tevens ideaal voor het starten van je eigen online kledingwinkel of schoenenwinkel.


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Eén reactie naar “De voordelen van een “Kant-en-klare webshop””

 1. kan er ook een kant en klare webshop geplaatst worden in een reeds bestaande website???

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl