De voordelen en nadelen van affiliatemarketing voor een webwinkelier

Affiliate marketing biedt een hoop voordelen voor een ieder die een eigen webwinkel wil starten. Dit komt door het feit dat affiliate marketing op een totaal andere manier werkt dan dat we tot nu toe gewend zijn van conventionele marketingkanalen. Zo is het niet langer nodig om met een eigen webwinkel een hoop geld in een reclamecampagne te stoppen en maar te hopen dat er uiteindelijk iemand zal reageren, maar kunnen we er heel eenvoudig voor zorgen dat we alleen betalewanneer de klant ook daadwerkelijk een aankoop doet.

 

Affiliate marketing werkt namelijk op basis van internetstatieken in combinatie met een bepaalde vergoeding per lead. Er wordt een lead gerealiseerd wanneer een bezoeker op een bepaalde advertentie klikt en dan in onze eigen webwinkel ook daadwerkelijk wat besteld. In dat geval heeft de website die onze advertentie toonde er namelijk voor gezorgd dat we door middel van affiliate marketing een nieuwe klant hebben mogen verwelkomen, iets waarvoor iemand met een eigen webwinkel dan vervolgens een vergoeding betaalt. Op die manier betaal je alleen wanneer er ook daadwerkelijk een nieuwe klant in je webwinkel komt en daadwerkelijk wat besteld.

 

In principe zitten er erg weinig nadelen aan affiliate marketing voor een eigen winkel. Het is namelijk een manier van adverteren waarbij je heel eenvoudig zelf kunt bepalen wat je per verkocht product wil afdragen aan de website die je de klant heeft gebracht, waardoor de kosten gemakkelijk in de hand te houden zijn. Met een eigen webwinkel is het door middel van affiliate marketing daarnaast natuurlijk mogelijk om heel doelgericht klanten te werven en op die manier snel de eigen klantenkring te vergroten, zonder dat het nodig is om advertentiekosten te betalen voor mensen die toch niet geïnteresseerd zijn.

 

Een nadeel van affiliate marketing voor een eigen webwinkel is eventueel dat er gebruik wordt gemaakt van cookies. Wanneer men deze uit heeft staan of verwijderd is het niet mogelijk om te bepalen waar de klant nu eigenlijk vandaan komt. Daarnaast zijn er mensen die affiliate marketing voor een eigen website liever niet gebruiken vanwege het feit dat ze niet goed weten waar hun advertentie te zien zal zijn. Toch heeft affiliate marketing voor de eigen webwinkel verder eenuitstekende naam en zijn er dan ook veel webwinkeliers die hier heel dankbaar gebruik van maken en er veel geld mee verdienen. Wil je nog meer lezen over affiliatemarketing, lees dan het artikel “affiliate marketing“.


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl