Belangrijke zaken voor het beginnen van een webwinkel

Het opzetten en starten van een webwinkel is in relatief gezien korte periode te realiseren, tenminste:

  • Indien u direct weet wat u wilt verkopen;
  • Afspraken heeft gemaakt en schriftelijk heeft vastgelegd met uw leveranciers;
  • De algemene voorwaarden weet en vastgelegd heeft waaronder u zaken op het internet via een webwinkel wilt verkopen.
Uitgangspunt bij bovenstaande is natuurlijk dat u succesvol wilt starten, alleen met enkel bovenstaande bent u er nog niet. Een gedegen en goede voorbereiding vooraf is essentieel. Advies is dan ook altijd: onderzoek vooraf altijd
  • de markt waarin u wilt verkopen;
  • uw (potentiele) concurrenten,
  • levertijden,
  • betalingsvoorwaarden,
  • inschrijving KvK,
  • Belastingdienst,
  • et cetera);

Inrichten en beheren van een webwinkel:

Onderhoud en beheer website (technisch beheer, teksten, afbeeldingen en andere media). Financiële aspecten (betaalmethoden, verzendkosten en overige kosten). Logistiek en distributie (post, transporteurs en koeriers, frankering en verpakking, verzenden naar het buitenland). Inventarisbeheer, orderbeheer en administratie (factuur en administratie, fiscale aspecten, BTW). Juridische en wettelijke aspecten (algemene wettelijke eisen en voorwaarden, privacybepalingen, leveringsvoorwaarden, levering, recht van herroeping, recht van reclame). Buitenlandse klanten en/of leveranciers.

Communicatie en informatie:
Gebruikersondersteuning (faq, kennisbank en helpcenter, e-mail en mailformulieren, Chat en live support, telefoon, forums). Klachtafhandeling. Bezoekersgegevens (statistieken, inlog- en klantgegevens, enquêtes).

Promotie en marketing:
Zoekmachines, links en linkpagina’s. Adverteren (banners en adwords), nieuwsgroepen en forums, direct e-mail, webvergelijkers en prijsvergelijkers, persberichten en free publicity, affiliate programma’s, samenwerking en sponsoring, interne promotie (klanten vasthouden).


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl