Allergiewinkel.nl, voor iedereen met een allergie

Het is allemaal begonnen met Stan Lenssen en Jolanda Goris, de Allergiewinkel. Jolanda Goris ontdekte jaren geleden dat ze allergisch was voor huisstofmijt. Vanaf kleins af aan lag ze al met eczeem in het ziekenhuis en was ze altijd onder behandeling van een dermatoloog. Volgens de artsen was er niets aan de allergie te doen. Elk jaar lag ze in het voor- en najaar weken lang in het ziekenhuis. Daarnaast ontstonden vele andere (voedsel)allergieën.

Het net gekochte – maar 250 jaar oude huis – van Jolanda en Stan werd onderzocht door artsen, biologen en bouwkundigen. Het huis bleek vol huisstofmijt en schimmel te zitten, de boosdoeners. Vele ruimtes waren te vochtig en te warm, de ideale omgeving voor de ontwikkeling van de huisstofmijten.

Stan en Jolanda hebben niet opgegeven, emotioneel gezien was de stap om te verhuizen te groot. De enige optie; saneren. In twee fasen is het hele huis aangepakt. Voor Jolanda het ziekenhuis uit kon, zijn alle schotten, platen en schroten uit huis verwijderd, zijn alle muren en plafonds behandeld met schimmeldodend middel, zijn alle meubelen schoongemaakt met chloor en zijn de vochtige plekken afgeplakt. Jolanda kon nu bivakkeren in de woonkamer. De volgende stap was verhuizen naar een caravan, voor fase twee van de sanering, een structurele verbouwing. Het koste veel moeite om alle benodigde spullen te verzamelen voor een goede inrichting van een allergievrij huis.

Na al die jaren hebben Stan en Jolanda zoveel kennis en ervaring, dat ze besloten een zaak te openen waar alle ‘anti-allergie-producten’ tegelijk te koop zijn, de Allergiewinkel. Al snel groeit dit uit tot een groot succes, er wordt een tweede winkel geopend. Inmiddels is de wetenschap rondom (huisstofmijt)allergie zeer uitgebreid en zijn er vele manieren de allergische reactie van een allergie te verminderen.

In april 2008 is Allergiewinkel van Best verhuisd naar Utrecht, is de website vernieuwd, het assortiment uitgebreid en de informatie rondom allergieën – en bijbehorende oplossingen – aangevuld. Heeft u een allergie of kent u iemand die allergisch is? Ons team in Utrecht staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en oplossingen voor u te zoeken. Heeft uw kind last van een allergie? Klik hier voor alle oplossingen


Het internetblog "Eigen webwinkel starten" is gestart door Remko Jonkers en ontstaan uit passie voor het online ondernemen. Mijn blog "Eigen webwinkel starten" staat vol gratis informatie, tips en adviezen over het starten en beheren van een webwinkel. Doelstelling is het promoten van de webwinkelbranche in algemene zin en iedereen motiveren tot het starten van eigen webwinkel. De kennis die ik heb verkregen wil ik graag delen met anderen. Sinds januari 2009 zijn vele honderden mensen via eigen webwinkel starten begonnen met hun eigen webwinkel.

Deel je mening of discussier gezellig mee met het onderwerp

Een online concept van Trademedia.nl · Designed by eigenwebwinkelstarten.nl · Aanbevolen webshop Zwembrilopsterkte.nl